top of page

Berättelsens kraft i din kommunikation


I det senaste numret av Grow Magazine - ett magasin för coacher, fick vi vara med och presentera Storycatching. Temat för vårnumret var Kommunikation, och vi ville förmedla hur dina berättelser gör din kommunikation kraftfullare.

Här kan du läsa artikeln, och hela tidningen online. Den innehåller mycket intressant läsning, inte bara för coacher.

(Du kan också läsa hela texten nedanför bilderna)

För att lyckas med att hjälpa andra är det viktigt att ha tilltro och känna trygghet till sig själv i sin roll och i det man gör. När vi finner vår äkta story och förstår varför vi gör det vi gör idag och vilka val och händelser som har lett oss hit, får vi energi och kraft i vår kommunikation.

Som coach kan det vara svårt att hitta de ideala klienterna, som befinner sig där jag en gång har varit och som vill bli coachade av just mig. Vi vet att vi ska kommunicera vad som är vår styrka, vad som är speciellt med just oss, men kanske vi inte riktigt vet vad som är unikt med oss, och vi kan vara rädda för att visa det fullt ut. Det är lätt att i stället titta på hur andra gör, och efterlikna dem. Som storycatchers hittar vi tillsammans med dig dina stories, som klargör varför du är där du är idag, vad som är kärnan och drivkraften i det du gör. När du hittat ditt varför, och verkligen vågar vara ditt sanna jag, då kommunicerar du äkta och med lätthet med dina ideala klienter. Vi hjälper alla som vill hitta sin story, sitt varför, för att kunna marknadsföra sig på ett genuint sätt: coacher, egenföretagare eller arbetssökande.

Storytelling och Storycatching

Storytelling är ingen nyhet. Redan för länge sedan, när vi människor brukade samlas runt lägerelden, visste vi att berättelser knöt oss samman och hjälpte oss att förmedla viktig information. Vi har alltid använt oss av berättelser för att förstå våra liv och världen runt oss. De hjälper oss att nå fram, bygga broar, skapa tillhörighet och igenkännande. Dina berättelser skapar känslor och som alla vet - känslor slår högre än fakta!

Storycatching är en metod som vi använder oss av för att gräva bakåt i ditt liv för att hitta dina stories, som du sedan använder dig av i din storytelling. Tillsammans arbetar vi även med att identifiera dina egenskaper och värderingar samt att hitta fram till de händelser som har påverkat och berört dig och gjort dig till den unika person du är idag. Det är våra berättelser som har byggt oss - vi är våra berättelser.

Låt dina stories spegla vem du är

När du har hittat dina berättelser kan du enklare kommunicera vem du är och vad du gör, utan att det blir fabricerat - det blir äkta. Det behövs inte längre inövade snitsiga pitcher. Dina berättelser stärker dig och när du kommunicerar dem kommer de att beröra och nå fram till de som känner igen sig och behöver dina tjänster. När du har hittat din kärna, eller din kompass, kan du hitta energi och styrka där och förmedla dina kunskaper och erfarenheter via dina stories när du möter andra, eller i dina kommunikationskanaler. De speglar vem du är.

Magin i storycatching

Styrkan i vår Storycatching ligger i kommunikationen mellan berättare och lyssnare. Vår metod går ut på att på olika sätt trigga igång minnen och där hitta våra berättelser. Förutom grävande frågor kan dofter, symboler, musik mm väcka minnen till liv. Men det som verkligen skapar magin i storycatching är effekten av att vi arbetar med varandra, det som händer i oss när vi berättar, och de associationer som triggas i gång hos den som lyssnar. Som storycatchers gräver vi bakåt i tiden och arbetar med att hitta en förankring till var det hela började - VARFÖR är det här viktigt för dig? Det skapar känslor, blir äkta och ger ENERGI.

Merja och Monica

Vi är coacher och egenföretagare som hittade varandra genom stories som vi upptäckte att vi delade - vi hade mycket gemensamt. Båda är frihetsälskande, envisa rebeller med finska mödrar, och vi älskar att berätta och lyssna. Under våra många och långa samtal hittade vi fram till det här samarbetet. Vi insåg vikten av att våga vara sig själv som coach, att våga leva sin äkta story. Det har också lärt oss hur viktigt det är att förstå att man inte behöver göra allt själv, att vi blir starkare tillsammans. Genom Storycatching vill vi ge något tillbaka, med vår kurs vill vi få andra att växa och finna sitt sätt att ge tillbaka.

”Meningen med livet är att hitta sin gåva – syftet med livet är att ge bort den.”

Pablo Picasso


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page